Globaalikasvatus

Tilaa meiltä koulutus

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä?

Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä? Globaalikoulun asiantuntijat tarjoavat vuosien kokemuksella laadukasta koulutusta kasvatusalan ammattilaisille globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Koulutukset ovat tilaajalle maksuttomia ja soveltuvat veso-koulutuksiksi. Kaikki koulutukset on mahdollista toteuttaa joko webinaareina tai läsnäkoulutuksina.

Tiedustele nyt koulutusta keväälle! Tarjoamamme koulutukset ovat:

Yhdenvertaisuuden edistäminen on koulun perustehtävä, mutta silti moni normeista poikkeava lapsi ja nuori kokee koulussa kiusaamista ja syrjintää. Tässä koulutuksessa pääset pohtimaan, miten yhteiskunnan normit vaikuttavat koulussa, mikä on niiden yhteys mm. syrjivään kiusaamiseen ja millä konkreettisilla toimilla koulussa voi huomioida oppilaiden moninaisuuden. Saat koulutuksesta eväitä rakentaa yhdenvertaista ja antirasistista kouluyhteisöä, jossa kaikki tulevat kohdatuiksi ja kohdelluiksi samanarvoisina.

Laita tasa-arvosilmälasit päähän! Miltä koulusi toimintakulttuuri näyttää niiden läpi tarkasteltuna? Miten yhteiskuntamme sukupuolinormit vaikuttavat koulussa? Tästä koulutuksesta saat oivalluksia siitä, kuinka rakentaa koulua, jossa jokainen sukupuolesta riippumatta voi olla oma itsensä. Koulutus koostuu tutkimustiedosta, itsereflektiosta, keskusteluista ja käytännön harjoitteista, joita voit hyödyntää omassa opetuksessasi.

Kestävä kehitys on aikamme suuri haaste, johon koulun on vastattava. Tämä koulutus vahvistaa opetusalan ammattilaisten sisällöllistä ja pedagogista osaamista kestävän kehityksen teemoista. Koulutus antaa välineitä, vauhtia ja vertaistukea kestävän kehityksen työn kehittämiseen omassa koulussa. Opit konkreettisia menetelmiä kestävän kehityksen kasvatukseen ja toimintakulttuurin kehittämiseen.

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua

Lukuvuonna 2022–23 toteutamme koulutuskokonaisuuden, joka antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Koulutuksessa pääset perehtymään normikriittiseen ja antirasistiseen pedagogiikkaan sekä sukupuolitietoiseen opetukseen asiantuntijoiden johdolla. Saat myös konkreettisia vinkkejä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien käytännön toimeenpanoon. Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä, ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Keväällä 2023 toteutamme koulutuksen Lappeenrannassa lähikoulutuksena Etelä-Karjalan museon tiloissa. Koulutuspäivät ovat 13.2., 21.3. ja 12.4.2023. Voit ilmoittautua koulutukseen täällä.

Lisätiedot: Tiina Salola: tiina.salola@plan-international.org

Lapsen oikeuksien lähettiläs koululuokassa Planin hupparissa.

kevään 2023 koulutuskalenteri

 • Yhdenvertaisia kohtaamisia – moninaisuus ja antirasismi koulussa.
  19.1. klo 13.30–16. Verkkokoulutus. Yhteistyössä Osaava Satakunta. Ilmoittaudu tästä.
 • STOP!-ilmastopeli.
  24.1. Työpaja opettajaopiskelijoille Maailma koulussa -seminaarissa Jyväskylän yliopistolla.
 • Näkökulmaksi tasa-arvo!
  31.1. klo 13.30–16. Verkkokoulutus. Yhteistyössä Osaava Satakunta. Ilmoittaudu tästä.
 • Transformer 2030 – Kestävyysosaajat -koulutuskokonaisuus.
  8.3., 12.4. ja 4.5. Tampere. Yhteistyössä Fingo, OPH ja lukuisat yhteistyökumppanit. Lue lisää täältä.
 • Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuskokonaisuus.
  Lähikoulutus Lappeenranta. 13.2., 21.3. ja 12.4.